Meny 1 april 2009

Smörgåstårta

1 frp polarbröd
2 burkar tonfisk i vatten
2 burkar creme fraiche (lätt)
1 röd paprika
purjolök (1.5 dm ca)
majonäs (2-3 msk ca)

Till garnering: räkor, ananas, tomat, gurka, ägg, citron, dill, ost.. Efter eget tycke och smak även här.

Gör så här:
1. Låt tonfisken rinna av.
2. Hacka paprikan fint och strimla purjolöken.
3. Blanda creme fraiche, tonfisk och paprika. Blanda sedan i purjolök och majonäs efter eget tycke och smak. Salta och peppra.
4. Lägg emellan bröden. Det blir två lager med kräm. Avsluta gärna med lite gegga högst upp som garneringen kan fästa lite i. Där behövs det inga mänger 1-1.5 dl max. 
(Hit kan du förbereda till dagen innan. Att rekommendera för tårtan blir som allra godast om den görs dagen innan.)
5. Garnera tårtan.

Ananaspaj

Skal:
150 g smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver.

Blanda detta och tryck ut det i en ugnfast form, gärna en med löstagbarkant.  Degen ska vara lite kladdig.
Skalet ska INTE förgräddas!!!!!!!

Fyllning:
2 dl creme fraiche
1 dl socker
1 ägg
2 tsk vanillinsocker
200gr avrunnen ananas (krossad eller som ta hackar själv, det spelar ingen roll.)

Blanda alla ingredienser och häll sedan i skalet.

In i ugnen på 175grader i ca 35 minuter.

Servera gärna vaniljglass till...





Smaklig måltid.. Båda rätterna kan jag varmt rekommendera nu när sommaren och värmen smyger sig på..
Lycka till!!

/Gunnarsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0