Så gick 2009 års första träff av stapeln..

Vinlotteri  15 januari 2008



Värdinna
: Maria

Meny:        Limekyckling med ris
                   Pannacotta med hallon (se recept)


Kvällen till ära var faktiskt hela gänget samlat.. Men vi skänkte vår kära Nattis i Götet en extra tanke när vi satt o smaskade god mat o skvallrade som mest.. *hihi* Du ska veta att vi tänker på dig..


Cissi är åter med i vårt lotteri o själva lottandet.. Då graviditeten närmar sig slutet så e det ju bäst att bunkra upp med vin tills det att hon kan få smutta på ett glas igen. Att Cissi åter är med i lotteriet igen är till allas glädje (o förtret då hon troligtvis kommer knipa var o varannan vinst *hihi*).


Kvällens samtalsämne handlade mest om barnafödande, Afrikaresande, saknade av djur samt Nixons "vädranade".


Kvällens vinnare:

3 flaskor - Jenny G
2 flaskor - Camilla
1 flaska - Cissi


(då jag, ordningsmänniska Jenny G, lyckats med konststycket att slarva bort anteckningarna från kvällen så uteblir de olika vinsorterna denna gång.. Uppdatera om jag hittar min lilla lapp.. Sorry..)


Nästa träff blir hos Camilla onsdagen 25 februari.  Då  ses vi igen med nya flaskor, nya vinnare, nytt skvaller och avnjutandes ytterligare något nytt o smarrigt..


På återseende girls..
//Gunnersun


Marinerad lax med curry-couscous och limeyoghurt

Tycker att det är dax för ännu ett recept då bloggen legat lite på is ett tag. Här är i alla fall ett supergott recept från vinlotteri hemma hos mig, någon gång under våren -08.

För 4 personer

4 st laxfiléer
Bryn laxfiléerna gyllenbruna i het panna. Stek färdigt i ugnen på 150 grader i ca 10 minuter.

Curry-couscous
200 g couscousgryn
1 tsk curry
1 vitlöksklyfta
½ dl citronsaft
1 ½ dl olivolja
½ knippa persilja, finhackad
½ knippa koriander, finhackad
gourmetsalt och svartpeppar
ruccola

Tillred couscousen enl anvisningen på paketen, smaka av med curry och låt svalna. Blanda citronsaft och olja i en skål. Pressa i en vitlöksklyfta. Tillsätt persilja, koriander och den tillagade couscousen. Strö över salt och svartpeppar. Rör om och dekorera med ruccola.

Limeyoghurt
2 dl matyoghurt
ca 2 tsk curry
1 lime, det rivna skalet av
salt och svartpeppar
en nypa socker

Blanda alla ingredienserna till såsen. Servera tillsammans med laxen och couscousen.

// Camilla


RSS 2.0