Marinerad lax med curry-couscous och limeyoghurt
Tycker att det är dax för ännu ett recept då bloggen legat lite på is ett tag. Här är i alla fall ett supergott recept från vinlotteri hemma hos mig, någon gång under våren -08.
För 4 personer
4 st laxfiléer
Bryn laxfiléerna gyllenbruna i het panna. Stek färdigt i ugnen på 150 grader i ca 10 minuter.
Curry-couscous
200 g couscousgryn
1 tsk curry
1 vitlöksklyfta
½ dl citronsaft
1 ½ dl olivolja
½ knippa persilja, finhackad
½ knippa koriander, finhackad
gourmetsalt och svartpeppar
ruccola
Tillred couscousen enl anvisningen på paketen, smaka av med curry och låt svalna. Blanda citronsaft och olja i en skål. Pressa i en vitlöksklyfta. Tillsätt persilja, koriander och den tillagade couscousen. Strö över salt och svartpeppar. Rör om och dekorera med ruccola.
Limeyoghurt
2 dl matyoghurt
ca 2 tsk curry
1 lime, det rivna skalet av
salt och svartpeppar
en nypa socker
Blanda alla ingredienserna till såsen. Servera tillsammans med laxen och couscousen.
// Camilla