Hej igen! Glömde skriva..

Pannacottan räcker till 6 port...    // Jenny k


Vit chokladpannacotta med apelsin

Detta behövs

2 Gelatinblad
250 g Philadelphia naturell
2 1/2 dl mellangrädde
150 g Vit choklad
1 stor Apelsin (rivet skal & saft)
1 dl florsocker


Garnering
Färska el frysta bär som tex, hallon & blåbär.


Gör såhär

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5min. Vispa osten mjuk med elvisp.

2. Koka upp grädden. Lägg i gelatinbladen. Bryt chokladen i bitar & rör ner försiktigt i grädden tills den smält.
    Låt blandningen svalna. Blanda den sedan med osten och vispa den smidig.

3. Riv det yttersta skalet på en väl tvättad apelsin. Rör net det tillsammans med pressad apelsin. Smaksätt med florsocker.

4. Häll upp pannacottan i portionsskålar eller i glas. Ställ dem i kylen i minst 2 timmar.
    Innan servering, lägg bären på toppen. Mums!


Indonesisk Kycklinggratäng 4pers

Detta behövs

1 Grillad kyckling
1 Röd Paprika
3 dl Vispgrädde
1 dl Mango chutney
1 msk Sambal oelek
1-2 tsk Curry
1 Vitlöksklyfta (hackad)
Cashewnötter,salta


Gör såhär

Dela en grillad kyckling och hacka den i lagom bitar. Lägg i en form.
Strimla paprikan, strö den och cashewnötterna över kycklingen.

Vispa grädden till löst skum (ska vara rätt blaskig). Blanda i övriga ingredienser.
Häll över kycklingen.

Gratinera i ugn på 225 grader i ca 20min.

Severa med jasminris och en god sallad!

Då var det dags för lotteri igen..

Ikväll var det alltså min tur att ha lotteri... tyvärr var det några som fattades denna gång. Men ni ska inte bli ledsna för det... nu kan ni ju få chansen & smaka på det jag bjöd på ändå. :0)
Detta e mitt motto när d gäller mat: Snabbt, Gott & lätt! Så blev det även denna gång...
Håll till godo... Kram // Jenny k


RSS 2.0