Grekisk pyttipanna november 2006 (?)

                   


En supergod pyttipanna som inte är som en sån där vanlig pytt, utan lite lyxigare. Jag anger inga proportioner utan det är lika bra att höfta hur mycket man vill ha beroende på hur många man ska laga till....

Det här behöver du:

Kycklingfilé
Potatis
Paprika, röd, grön, gul
Lök
Zuccini
Fetaost i bit
Tomater
Olivolja
Salt
Peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Strimla kycklingfilén och bryn den i en stekpanna (salta och peppra den efter behag). Skala potatis och tärna eller gör klyftor. Lägg i en plåt med lite högre kant och salta och ringla över olivolja eller annan olja. Sätt in i ugnen. Skär paprika, lök , tomater och zuccini och tärna osten. När potatisen är "nästan" klara, ta ut och blanda med grönsakerna, toppa med osten och lägg kyckling överst. In i ugnen en stund till så att allt blir varmt. Vill du att grönsakerna ska vara mer "mosiga och stekta" så lägg in dem tidigare och OBS! ha koll så att inte kycklingen är inne för länge för då blir den torr.

Servera med sallad och tzatsiki. (skriver inte recept på den för jag gissar på att alla vet hur man gör det.)

Typ som på bilden fast jag har lånat den från nätet....

// Åsa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0