Kasslergryta från vinlotteri 2004
Detta behövs till 6 port....
Ca 500g kassler
2 1/2 tsk curry
margarin till stekning
3dl finhackad purjolök
1/2- 1 röd paprika (hackad)
2 pressade vitlöksklyftor
2msk tomatpure
2 1/2 dl grönsaksbuljong (brukar ta den mängden vatten & en halv buljongtärning)
3msk vetemjöl
2dl creme fraiche
2dl matl.grädde
Gör såhär:
Skär kasslern i bitar & fräs en stund i margarinet med curryn.
Tillsätt grönsaker, vitlök, tomatpure & buljong.
Strö över mjölet, blanda & låt allt puttra en stund.
Späd med creme fraiche & grädde... koka upp & smaka av.
Servera med jasminris & en god sallad till.
Detta är en lättlagad & väldigt god gryta som d bara inte går att misslyckas med.. D är inte ofta man bara kan följa ett recept på pricken & d blir gott på en gång. Men här funkar det.
Rekomenderar den varmt...
Hoppas ni gillar den lika mycket som jag...
Kramar / Jenny k