Summering av 5 årsjubileet..

Den femte september 2009 var det stor tillställning hemma hos Åsa - Vinlotteriet firade 5 år ihop!!!!!

Somliga har varit med sen start, andra kommit med under årens lopp och några har tyvärr lämnat vårt lotteri. Alla var inbjudna till denna afton. Den enda som tyvärr inte kunde komma denna kväll var Ida.. Men hon var med oss i våra tankar, hela kvällen..

Då några är lärare i gruppen så fick givetvis alla en liten hemuppgift till kvällen: ta med sig varsin tipsrundefråga som hade med vinlotteriet att göra (om nån person, om lotteriet i sig eller kort o gott om VIN). Detta blev sedan en aktivitet under kvällen, vi ville inte sitta och äta hela kvällen - även om det var gott..

Vi samlades hemma hos Åsa runt 18. Alla hade förberett varsin del av middagen.. Cissi hade fått det eminenta uppdraget att fixa välkomstdrinken.. Till detta serverade Nattis och Maria tre olika drinktilltugg. Några av oss var nog lite skeptiska till de baconinlindade daddlarna men alla blev vi glatt överraskade.. Gillar man inte daddlar lovar jag att detta var smaskens - våga prova.. Min inställning till daddlar har helt klart ändrats ;) Efter en stunds mingel slog vi oss ner vid bordet och njöt av förrätten. Detta var en laxrulle fylld med färskost och basilika samt en sallad på olika sorters sallad och melon. (Denna rätt stog jag, Jenny G för). Därefter var det dags för huvudrätten: Chevregratinerat kött med potatis-och spenatkaka, rödvinssås och smörstektasockerätor - mumsfillibabba.. Denna rätt stod Camilla och Åsa för. Efter allt detta ätande tyckte vi att det var dags för lite aktivitet så vi körde i gång med vår tipsrunda (frågorna finns sen innan att läsa på vår blogg). När vi gick igenom svaren var det många skratt och glada utrop.. Av nån anledning var det ingen som ville kännas vid vakuumcitatet - tur att facit var med;).. När tipsrundan var genomgången dukat Annika upp sin dessert - blåbärscheesecake..

Hela menyn var så otroligt vällagad och passade alla smaker. Nått av det roligast med våra träffar är, enligt mig iaf, alla utbyten av nya maträtter.. Denna meny kan vi alla varmt rekommendera om Ni ska ha nån bjudning. Det fina i kråksången är att allt är lätt att förberede, då vi alla drog vårt strå till stacken., och det är ju inte fy skam när man står och ska planera en middag..

När magarna var fulla med mat och dessert tog vi våra vinglas och förflyttade oss till soffan.. Där började aktiviet 2: sno-mitt-paket.. Alla hade tagit med sig vart sitt paket.. Sedan började vi att slå med två tärningar. Fick man samma nr på båda tärningarna fick man välja ett paket i högen. När alla paket var ute fick man öppna dom. NU började kaoset.. Nu sattes en äggklocka på 20min (låter länge men jag lovar att det var det INTE) och sen gällde det att slå två likadana igen - för då får man sno ett paket..Och herrejösses vilket kastande av tärningar.. Mest eftertraktat var en pocketbok, ett nagellack samt ett par muffinsformar. Leken tar slut när äggklockan ringer. Det man då har lyckats roffat åt sig får man ta med sig hem. Underbart rolig lek, ett tips till nyårsfesten.. ;)

Resten av kvällen satt vi och pratade tjejprat, drack vin/cider samt snaskade i oss ett och annat snacks..

Underbara samtalsämnen/utrop denna kväll:
*Vaddå vakuum, har jag sagt det?

*Åh, ditt lilla helvete - jag vill ha boken (med kärlek i rösten sades detta)

*Stundande långresan till vilda djur..

*Spelade ni sexspel med DOM?

mm mm mm

Runt 01. fick vi stadsbor åka med snälla Tomas hem.. Tack chaffis!! :)

Tack alla vänner för en oförglöming afton.. Detta gör vi om när vi firar 10 år ihop!!
/JENNY G


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0