Recept varmrätt 5-årsjubileum

Okej, jag tar på mig att sammanfatta kvällen igår och lägger upp reecepten för varmrätten som jag och Camilla höll i. De andra recepten hoppas jag att ni andra girls lägger upp! Men det var en mycket lyckad och trevlig kväll med god mat, många skratt och ett och annat utbrott i stil med "ditt lilla helvete" under paketleken som gick mycket vilt till. Jag hoppas på att vår kära sekreterare har lust att skriva ett inlägg med lite statisik. Kan vara kul att föreviga den på bloggen!

Här under är tre länkar till recepten till varmrätten som var chevrebakad fläskfilé med potatis och spenatkaka och rödvinssås samt smörslungade sockerärtor. Här under är länkarna!!

FLÄSKFILÈ-RECEPTET            POTATISKAKAN                RÖDVINSSÅSEN


Kommentarer
Postat av: Annika

Hej allihopa och tack för en jätterolig kväll!!!



Här kommer receptet på Blåbärscheescaken hämtat från bloggen http://mingodasida.blogspot.com/



Kram kram / Annika





Blåbärscheesecake



Botten

200 g digestivekex eller glutenfria digestivekex

100 g smör

2 msk socker

2 tsk kanel



Fyllning

200 g blåbär

400 g philadelphiaost

1 dl socker

4 ägg

2 tsk vaniljsocker

2 dl Kesella vanilj

1 msk Maizena majsstärkelse



Garnering

2,5 dl Kesella vanilj

Blåbär



Smält smöret. Mixa eller krossa kexen fint. Blanda kexsmulor, kanel, socker och smör. Tryck ut massan i botten av en form med löstagbara kanter, 26 cm i diameter.



Mixa philadelphiaost och socker.

Häll i blåbären och mixa tills smeten blir slät. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en slät smet.

Häll fyllningen i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader, ca 1 timme. (Det gör inget om kakan är lite dallrig när man tar ut den, den stelnar i kylen sedan.)



Låt kakan svalna. Ställ in i kylskåpet över natten så den stelnar.



Täck ytan med Kesella vanilj innan servering och garnera med blåbär.



2009-09-07 @ 10:45:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0