Sommarträffen 2010

Bättre sent än aldrig kommer då recepten från vår SOMMARTRÄFF.

Hamburgare 9 st
1.6kg blandfärs
3 ägg
1 brk creme fraich
salt, peppar, dragon..

Detta blandade jag ihop till en fast smet och formade sedan till 9 lika stora bollar och ställde i kylen fram tills dess att de skulle på grillen. Då plattade jag till dom så att de blev hamburgeformade.

Ugnsstekt nypotatis 8pers
ca 1 kg nypotatis, gärna rätt små och så jämnstora som möjligt.
2-3 morötter
salt, pepper, sesamfrön
olivolja


Skölj potatisen och dela dom sen på mitten (lilla snittytan). Skala och dela morötterna.
Lägg allt i en ugnsfast form. Ringla olivolja över. Salt, peppra och ta på önskad mängd sesamfrön.
In i ugnen på 250g tills potatisen är klara och fått fin krispig yta..

Sallad (denna sats brukar räcka för oss två i ca en vecka)
1/3 vitkålshuvud (strimla fint och skölj)
2 rödlökar (skala, dela på mitten och skär tunt)
2-3 morötter (skala dom och "skala" sedan ner i salladen)
2 röda paprikor (hacka/strimla fint)
salt, peppar och salladskrydda

Häll allt i en rätt stor bunke, gärna en med lock. Krydda efter behag. Behöver inte vara salladskrydda, ta nån DU tycker är god. Blanda allt väl.

Blanda 1/2 dl av vadera i en kastrull:
socker
vatten
olivolja
äppercidervinäger

(Det enda du behöver tänka på med mängden och du gör en större sats är att det ALLTID är llika delar av allt.)

Koka upp dessa 4 ingredienser o låt koka till sockret smält.
Häll blandningen sedan över salladen, på med locket eller plasta. Ställ kallt och låt dra några timmar innan serveringn. Görs med fördel dagen innan.

Kall sås:
rödlök
äpple
cremefraiche
salt och citronpeppar


hacka lök och äpple fint (ett äpple, en lök osv). Blanda med creme fraich till önskad konsistens. Krydda.

Jordgubbs och rabarberpaj (till en lång panna ca)
(denna rätt var en freestyle de luxe så måtten är mellan tummen och pekfingret)

5 stjälkar rabarber
1-1.5 liter jordgubbar (frysta eller färska spelar ingen roll)


Skala rabarbern och skär i lagom stora bitar. Dela jordgubbarna på hälften eller 1/4. Blanda i pannan. Strö över potatismjöl och socker.

200gr smör
6 dl havregryn
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
vanlijsocker
1 dl kokos


Blanda alla ingredienserna till en smulig massa och smula sedan över pajen.

In i ugnen, 225 gr - 20-25 min ca.. Beror lite på hur tjocka rabarberna är..


Lycka till nu brudar.. Hoppas ni får till det.. Ses snart hos Nattis..
Kram kram kram!!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0